Yoigo invertirà 200 milions d’euros en dos anys amb l’objectiu d’arribar al 75% de la població espanyola al final de 2014 la qual cosa estimularà la inversió dels seus competidors en una tecnologia (4G o LTE) que revolucionarà les comunicacions mòbils en els propers mesos .

La velocitat mitjana que oferirà inicialment serà d’entre 20 i 40 Mbps, amb un pic de fins a 112 Mbps. L’operadora mòbil iniciarà la modernització de la xarxa el 18 de juliol i abans del 9 d’agost usant les freqüències de la banda de 1.800 MHz que va guanyar el 2011.

Yoigo, controlat en un 76,6% per l’operadora sueca Telia, preveu posar en marxa el servei comercial 4G a la Comunitat de Madrid sense cost adicional per als usuaris i continuarà per altres autonomies per proporcionar servei al 37% de la població en 2013. Cap a finals d’any, la xarxa estarà disponible a Barcelona, Sevilla, València, Saragossa, Màlaga, Cadis, Múrcia i Alacant. Abastarà el 75% de la població a la fi de 2014 amb 5.000 estacions base, segons ha informat el seu conseller delegat, Eduardo Taulet.

Ericsson realitzarà el desplegament de la xarxa i Samsung s’encarregarà del subministrament de terminals compatibles amb la nova tecnologia. Des de l’estiu d’aquest any, la meitat dels terminals que vengui seran compatibles amb el 4G. Aquesta decisió esmena l’endarreriment tecnològic en què s’havien sumit les telecomunicacions, ja que Espanya era l’únic dels cinc grans països europeus que no tenia disponible un servei comercial de 4G.

(Font: La Vanguardia.es de 7-5-2013)

Shares

Pin It on Pinterest

Shares
Share This