Després del canvi de la televisió analògica a la digital (TDT) queda oberta una nova etapa que implicarà el canvi de freqüències de nombrosos canals per deixar lliure l’espectre radioelèctric de l’anomenat dividend digital. El Govern ha anunciat al març que avançarà el procés un any, perquè es dugui a terme el gener del 2014. No sempre serà necessari avisar a antenista, però potser calgui en determinats casos.

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha explicat que la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SESI) avançarà un any la liberalització de l’espectre, avui utilitzat per canals de televisió, i que en menys de dos anys estaran a disposició dels operadors de comunicacions. Soria va justificar la pressa per a la posada en marxa de la tecnologia 4G, que funcionarà en aquestes freqüències ara utilitzades per la TDT, augmentarà la capacitat de competir de l’economia espanyola.

Les freqüències afectades són les que van dels 790 als 862 MHz, que corresponen als canals 61 a 69. A la província de Barcelona, per exemple, aquestes freqüències estan ocupades actualment per 24 cadenes televisives: TV3, 33, 3/24, Super3 / 3XL, La 1, La 2, 24 hores, Clan, Cuatro, Divinity, Gol Televisión, La botiga a Casa, La Sexta, La Sexta 3, Telecinco, La Siete, FDF, Disney Channel, Intereconomía, Antena 3, Neox, Nova, Discovery Max i AXN.

El gruix dels canals de la TDT es troba afectat pel trasllat de freqüències. En altres províncies poden variar, però sempre es troben la majoria dels que tenen més audiència. El ministre va admetre que aquest procés no serà fàcil des del punt de vista tècnic i ha afirmat que la SETSI està treballant per assegurar que aquesta nova transició de la TDT tingui el menor impacte possible.

(De La Vanguardia de 14-03-2012)

Shares

Pin It on Pinterest

Shares
Share This