Els satèl·lits espanyols Deimos 1 i 2 han demostrat les seves capacitats per prevenir i pal·liar desastres naturals com incendis o la recent crescuda del riu Ebre. Aquests satèl·lits sobrevolen cada dia la Terra i envien milers d’imatges que serveixen de suport per a l’estudi del medi ambient, l’agricultura, la geografia i fins i tot la defensa.

Alfredo Romo, director del centre de Elecnor Deimos des d’on s’opera amb els satèl·lits i es gestiona la informació rebuda, ha recalcat les capacitats dels seus equips:

“Una imatge de satèl·lit et dóna ràpidament una idea sobre la magnitud d’una tragèdia o un accident i permet prendre decisions ràpidament. Es va veure clarament en el cas de la crescuda de l’Ebre”.

Les imatges que van ser enviades des del Deimos-2 mostraven la crescuda de l’Ebre i van permetre facilitar l’actuació de les autoritats a les zones afectades per l’augment de les aigües.

Un altre dels exemples que va donar el director del centre sobre els beneficis que aporten l’activitat d’aquests satèl·lits va ser la investigació d’incendis ja que, amb una imatge per satèl·lit,

“Se sap el perímetre ràpidament i es veu si hi ha illots sense cremar”.

La construcció i posada en marxa dels dos satèl·lits Deimos ha suposat una fita tecnològic a Europa, ja que es tracta del primer equip privat en el continent amb major nombre de satèl·lits pendents del seu territori. No obstant això, Romo va advertir que encara és un sector dominat per la nord-americana Digital Globe, tot i que ha reconegut que “Elecnor vol ser referència a Europa”.

Deimos és una empresa espanyola pertanyent al Grup Elecnor que opera en els sectors aeroespacial, automatització i telecontrol, sistemes d’informació, xarxes de telecomunicació, seguretat i desenvolupament d’infraestructures tecnològiques.

Foto: Elecnor Deimos

Font: infoespacial.com

Shares

Pin It on Pinterest

Shares
Share This