Abertis Telecom va presentar al Mobile World Congress (MWC) el desplegament de la primera xarxa d’Internet de les Coses posada en marxa a Espanya, coneguda també com IOT (Internet of things). Aquesta xarxa ha estat especialment dissenyada per oferir solucions de connectivitat.

L’operador d’infraestructures de telecomunicacions del grup Abertis ha explicat en un comunicat que el sistema cel·lular ‘Ultra Narrow Band’ (UNB) desplegat és de tecnologia Sigfox, i està adaptat per a satisfer comunicacions de llarg abast i de baix consum energètic.

La xarxa desplegada per Abertis compta amb més de 1.300 estacions base per donar cobertura a dispositius i objectes connectats al llarg de la geografia espanyola. A les zones urbanes de més de 50.000 habitants s’ha realitzat una planificació específica per garantir un grau cobertura a l’interior.

La implementació d’aquesta xarxa UNB permet desenvolupar sistemes de monitorització remota de temperatura per assegurar la cadena de fred en aplicacions logístiques, la recol·lecta de contenidors de residus de forma eficient i la gestió d’aparcaments regulats a la ciutat, entre d’altres projectes.

En l’àmbit de l’Internet de les coses, s’estima que aquest any hi hagi 10.000 milions de dispositius, i el 2020 al voltant de 50.000 milions, amb una població mundial de 7.000 milions de persones el 2015 i de 8.000 el 2020.

Altres de les solucions presentades per Abertis Telecom al MWC és l’emissió de TDT amb l’estàndard HbbTV a 4k, i el projecte Please (Plataforma Alta Eficiència Avançada per Distribució de Continguts), que té com a objectiu desenvolupar una plataforma de distribució de continguts amb codificació de vídeo d’alta eficiència i distribució dinàmica de continguts mitjançant tècniques aplicades en el núvol.

Font: El Mundo

Shares

Pin It on Pinterest

Shares
Share This