Davant del ràpid augment de l’ús de serveis mòbils sense fils de banda ampla, la Comissió Europea ha decidit habilitar 120 MHz més d’espectre per a serveis 4G abans de 2014.

Els serveis mòbil sense fils de quarta generació, el famós 4G, necessita més espectre radioelèctric. I ho necessita aviat. Després d’arribar a aquesta conclusió, des de la Comissió Europea han decidit donar-los a ells: el 2014 com a molt tard, hi haurà 120 MHz d’espectre radioelèctric extra per al 4G.

“Aquest espectre addicional per 4G a Europa vol dir que podem satisfer millor la demanda canviant i creixent de banda ampla”, va assegurar Neelie Kroes, comissària de polítiques digitals de la Unió Europea. I és que la indústria estima que el 2015 el creixement anual del tràfic de dades mòbils serà d’un 26%.

Des de la Comissió, també han apuntat que l’alliberament d’espectre, a més de permetre respondre millor a la demanda de serveis 4G dels europeus, servirà a la UE per competir en major igualtat de condicions amb països com els Estats Units i el Japó. En un comunicat, han indicat que “la UE gaudirà de fins a dues vegades la quantitat d’espectre per a la banda sense fils d’alta velocitat dels Estats Units”.

(Font: ITespresso.es)

Shares

Pin It on Pinterest

Shares
Share This