Un estudi conclou que l’exposició ocupacional a camps electromagnètics de freqüència intermèdia i radiofreqüència no sembla associar-se amb més risc de tumors cerebrals.

En 2011, l’Agència Internacional per a la Recerca en Càncer (IARC) va classificar els camps electromagnètics (CEM) de radiofreqüència com a possiblement cancerígens per als éssers humans (grup 2B), tot i que l’evidència epidemiològica per associar l’exposició ocupacional a aquests camps i el càncer es va considerar insuficient, degut en part a limitacions en l’avaluació de l’exposició.

Als efectes, s’ha publicat un estudi epidemiològic liderat per ISGlobal que analitza, amb un  nou enfocament de l’avaluació de l’exposició, la relació entre l’exposició a CEM de radiofreqüència (RF, 10MHz-300 GHz) i de freqüència intermèdia (IF, 3kHz-10MHz) i el tumor cerebral (glioma i meningioma) en l’estudi prospectiu de casos i controls INTEROCC, que es va basar en una població multinacional, (amb gairebé 4.000 casos i més de 5.000 controls).

La conclusió a la qual n’han arribat els autors és que, malgrat la millora en l’enfocament de l’avaluació de l’exposició, no s’ha identificat cap associació clara. No obstant això, s’apunta que resultats obtinguts d’exposicions recents a camps elèctrics i magnètics de RF suggereixen que poden tenir un paper potencial en la promoció / progressió del tumor cerebral i que haurien de ser més investigats.

Enllaços d’interès

ISGlobal

Nuevo estudio

Estudio INTEROCC

Autor de l’article

Raimon Balart

Raimon Balart

Enginyer de Telecomunicacions

Membre de l’equip de BCN Projecta Associats S.L.

Prevenció de Riscos Laborals a l'exposició de Camps Electromagnètics

Pot ampliar la informació sobre els nostres serveis sobre prevenció de riscos laborals a l’exposició de Camps Electromagnètics relacionats amb el contingut de l’article. Per a qualsevol consulta no dubti en contactar-nos.

Shares

Pin It on Pinterest

Shares
Share This