El president de la CNMC ha manifestat que les anàlisis de mercat mostren que actualment hi ha 14 ciutats en les que almenys tres operadors tenen xarxa pròpia de fibra òptica, el que eximiria a Telefónica d’obrir la seva a la competència en aquestes urbs.

En la seva proposta inicial per regular el mercat de la fibra òptica, la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència va establir que Telefónica està obligada a donar accés a la seva xarxa a canvi d’un preu regulat excepte en 9 ciutats: Madrid, Barcelona, ​​Alcalá d’Henares, Badalona, ​​Coslada, Màlaga, Móstoles, Sevilla i València.

En anàlisis posteriors aquestes ciutats s’han elevat a 14, tot i que no es detalla si aquest serà el nombre definitiu de ciutats en què Telefónica es veurà exempta d’obrir la seva xarxa. El president de la CNMC ha insistit que la regulació de la fibra òptica haurà unir incentius per:

  1. Que les empreses continuïn invertint en l’extensió de les xarxes.
  2. Que la fibra òptica arribi a tot el territori.
  3. Que hi hagi competència.

Durant la seva intervenció en la Comissió d’Economia del Senat, Marín Quemada va assegurar que l’organisme supervisor veu amb inquietud i preocupació que a Espanya només quedin tres operadors de telecomunicacions, enfront dels cinc que hi havia fa un any.

En referència a les operacions de concentració en el sector protagonitzades per Vodafone i Ono i Orange i Jazztel, Marín Quedada assegurar que tres és un nombre “inquietant per a qualsevol autoritat de la competència”.

Espanya ha estat un exemple de reducció de preus, al que ha afegit que confia que durant els propers mesos o anys no es perdi part del avançat i empitjorin preus, qualitat o tecnologia.

La CNMC ha elevat el seu grau de preocupació per la competència, per aquest motiu la reducció del nombre d’operadors “ens produeixi por en telecomunicacions” i constati “el nostre temor continu” al sector de la distribució d’hidrocarburs.

Font: elEconomista.es

Shares

Pin It on Pinterest

Shares
Share This